Comença l’Any Sant de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi

La Catedral de Tarragona va acollir, aquest diumenge, dia 13 de desembre, la celebració d’obertura de l’Any Sant, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, que va comptar amb prop d’un miler de persones, entre preveres, religiosos i fidels de l’arxidiòcesi. En aquest mateix diumenge es va iniciar l’Any Sant de la Misericòrdia a totes les diòcesis d’arreu del món.

Amb el ritu d’obertura de la Porta Santa de la Catedral seguit d’un solemne pontifical es va iniciar, aquest diumenge, l’Any Sant de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi de Tarragona. Els preveres encapçalats pel Sr. Arquebisbe van arribar en processó al Pla de la Seu per iniciar la celebració d’obertura de l’Any Sant. Mn. Rafael Serra, delegat diocesà de litúrgia, va llegir un fragment de la butlla d’indicció de l’Any Jubilar del Papa Francesc,Misericordiæ Vultus, per la qual disposava tots aquells que entrin per la Porta Santa hi trobaran l’amor de Déu que consola, perdona i ofereix esperança. Amb la fórmula «Aquesta és la porta del Senyor. Obriré les portes de la justícia. Entro a casa vostra Senyor», el Sr. Arquebisbe va obrir la Porta Santa i agenollat, va pregar uns moments. Seguidament va continuar la celebració a l’interior de la Catedral. El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral, acompanyats de l’orgue, van sostenir els cants de la celebració.

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va subratllar que el Jubileu no és tan sols una cosa bona per a l’Església «sinó que és indispensable i necessari. El món que vivim, marcat per tants sofriments i pors, necessita la misericòrdia.» En obediència al Papa Francesc, el Sr. Arquebisbe va desitjar i demanar que l’Any Sant renovi la vida de l’Església diocesana. «Discernim el que Déu demana en aquesta hora a l’Església que viu i peregrina Tarragona. Visquem tots seriosament aquest Jubileu. És decisiu per a la credibilitat de la mateixa Església i també és determinant en ordre al creixement de l’Església en el seu futur.» També va tenir paraules per als preveres, demanant-los que la seva vida resplendeixi santedat; per a les parròquies, que siguin comunitats acollidores; per a les institucions socials d’Església, que tot el que fan tan lloable sigui fet amb un amor encara més gran; i per tots aquells que es dediquen a la pastoral de la salut que constantment veuen en els hospitals o les cases el rostre de Crist en el malalt.

Abans de cloure la celebració es va llegir conjuntament la pregària del Papa Francesc per aquest Jubileu i es va lliurar, a dues persones laiques de l’arxidiòcesi, una creu, signe d’amor i misericòrdia; i una Bíblia que pelegrinaran durant aquest Any per les diferents parròquies i comunitats de l’Arquebisbat.

El Sr. Arquebisbe, abans del cant final del Salve Regina, va impartir la benedicció solemne amb indulgència plenària a tots els fidels assistents a la celebració.

Un Any Jubilar Extraordinari convocat pel Papa Francesc

El papa Francesc ha convocat aquest Any Sant o Jubileu entorn de la Misericòrdia amb l’objectiu d’obrir la porta d’una veritable conversió del cor, de tal manera que siguem capaços d’acollir millor, no sols els esdeveniments de la nostra història actual, sinó la coherència entre l’Evangeli i la forma de vida dels cristians en el nostre dia a dia.

Aquest Any interpel·la a viure amb més intensitat l’adoració eucarística, el sagrament de la reconciliació o del perdó i la pràctica caritativa (obres de misericòrdia). També convida a fer un pelegrinatge espiritual exterior –als llocs jubilars com la Catedral o el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus–, com interior.
any1 any2 any3 any4 any5 any6 any7 any8

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.