[:ca]Sr. Arquebisbe: «Hem tancat simbòlicament el Jubileu però la porta de la misericòrdia de Déu romandrà oberta»[:es]Sr. Arzobispo: «Hemos clausurado simbólicamente el Jubileo pero la puerta de la misericordia de Dios permanecerá abierta»[:]

[:ca]

La Catedral de Tarragona es va omplir el diumenge, dia 13 de novembre, a la tarda, en la solemne clausura de l’Any Sant de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol. Una data molt significativa que va comptar amb la participació del Capítol de la Catedral, nombrosos preveres concelebrants, diaques, religiosos i religioses i centenars de laics.

La celebració es va iniciar davant la Porta Santa de la Catedral amb unes paraules del delegat diocesà de Litúrgia, Mn. Rafael Serra, el qual va expressar l’agraïment pels dons rebuts durant aquest Any Sant. «Avui en comunió amb les esglésies locals del món agraïm al papa Francesc aquest Jubileu, que les gràcies rebudes ens santifiquin, facin créixer el Regne de Déu a la terra i portin la pau al món», va dir. Seguidament, sota l’atenta mirada dels nombrosos preveres i fidels allí congregats, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va procedir al tancament de la Porta Santa de la Catedral com a símbol de la clausura d’aquest Jubileu i es va entonar l’himne d’aquest Any Sant Misericordes sicut Pater. El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral van sostenir els cants de la celebració acompanyats de l’orgue.

L’arquebisbe de Tarragona, en la seva homilia, va agrair les nombroses iniciatives que s’han fet a la nostra arxidiòcesi per a celebrar el Jubileu. «De manera particular, a més del Capítol d’aquesta Catedral, dono les gràcies als santuaris de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus, de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri i la de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc que han acollit tants pelegrins.» I va afegir: «Avui hem tancat simbòlicament el Jubileu però n es tancarà mai la porta de la misericòrdia de Déu, que romandrà oberta com una font que brolla incessant i inexhaurible del cor obert de Crist». També es va plantejar una qüestió clau: «“I després del Jubileu, què hem de fer?” No podem fer altra cosa que viure’l, que se’ns posi més i més dins del cor. […] Que la misericòrdia de Déu que hem celebrat en aquet Jubileu ens preservi de viure desvagats. Els cristians tenim molta feina a fer, molt a testimoniar».

Un cop finalitzada la celebració, i coincidint amb la clausura de la Novena amb motiu de la Festa de la Mare de Déu del Claustre, es va traslladar en processó la imatge de la Mare de Déu, situada al presbiteri de la Catedral, a la seva capella claustral.

Un Jubileu extraordinari

El papa Francesc convocava oficialment el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia el dissabte dia 11 d’abril de 2015, vigília del II Diumenge de Pasqua, amb la publicació de la butlla Misericordiæ vultus. A Tarragona, el diumenge dia 13 de desembre de 2015 centenars de persones es van congregar a la Catedral per a participar en la solemne obertura de l’Any Sant a l’arxidiòcesi presidida pel Sr. Arquebisbe juntament amb totes les diòcesis d’arreu del món, moment en què es va procedir a l’obertura de la Porta Santa.

[:es]

La Catedral de Tarragona se llenó el domingo, día 13 de noviembre, por la tarde, en la solemne clausura del Año Santo de la Misericordia en la archidiócesis presidida por el Sr. Arzobispo, Mons. Jaume Pujol. Una fecha muy significativa que contó con la participación del Capítulo de la Catedral, numerosos sacerdotes concelebrantes, diáconos, religiosos y religiosas y cientos de laicos.

La celebración se inició ante la Puerta Santa de la Catedral con unas palabras del delegado diocesano de Liturgia, Mn. Rafael Serra, el cual expresó el agradecimiento por los dones recibidos durante este Año Santo. «Hoy en comunión con las iglesias locales del mundo agradecemos al Papa Francisco este Jubileo, que las gracias recibidas nos santifiquen, hagan crecer el Reino de Dios en la tierra y lleven la paz en el mundo», dijo. Seguidamente, bajo la atenta mirada de los numerosos sacerdotes y fieles allí congregados, el Sr. Arzobispo, Mons. Jaume Pujol, procedió al cierre de la Puerta Santa de la Catedral como símbolo de la clausura de este Jubileo y se entonó el himno de este Año Santo misericordia sicut Pater. El Coro y Orquesta de los Amigos de la Catedral sostuvieron los cantos de la celebración acompañados del órgano.

El arzobispo de Tarragona, en su homilía, agradeció las numerosas iniciativas que se han hecho en nuestra archidiócesis para celebrar el Jubileo. «De manera particular, además del Capítulo de esta Catedral, doy las gracias a los santuarios de la Virgen de Misericordia de Reus, de la Virgen de Montserrat de Montferri y la de la Virgen de la Serra de Montblanc que han acogido tantos peregrinos. »y añadió:« Hoy hemos cerrado simbólicamente el Jubileo pero n se cerrará nunca la puerta de la misericordia de Dios, que permanecerá abierta como una fuente que brota incesante e inagotable del corazón abierto de Cristo ». También se planteó una cuestión clave: “” Y después del Jubileo, ¿qué debemos hacer? “No podemos hacer otra cosa que vivirlo, que se nos ponga más y más dentro del corazón. […] Que la misericordia de Dios que hemos celebrado en aquet Jubileo nos preserve de vivir ociosos. Los cristianos tenemos mucho trabajo por hacer, muy testimoniar ».

Una vez finalizada la celebración, y coincidiendo con la clausura de la Novena con motivo de la Fiesta de la Virgen del Claustro, se trasladó en procesión la imagen de la Virgen, situada en el presbiterio de la Catedral, a su capilla claustral.

Un Jubileo extraordinario

El papa Francisco convocaba oficialmente el Jubileo extraordinario de la Misericordia el sábado día 11 de abril de 2015, víspera del II Domingo de Pascua, con la publicación de la bula Misericordiae Vulture. En Tarragona, el domingo día 13 de diciembre de 2015 cientos de personas se congregaron en la Catedral para participar en la solemne apertura del Año Santo en la archidiócesis presidida por el Sr. Arzobispo junto con todas las diócesis de todo el mundo, momento en que se procedió a la apertura de la Puerta Santa.

[:]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.