Sr. Arquebisbe: «Hem tancat simbòlicament el Jubileu però la porta de la misericòrdia de Déu romandrà oberta»

La Catedral de Tarragona es va omplir el diumenge, dia 13 de novembre, a la tarda, en la solemne clausura de l’Any Sant de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol. Una data molt significativa que va comptar amb la participació del Capítol de la Catedral, nombrosos preveres concelebrants, diaques, religiosos i religioses i centenars de laics.

La celebració es va iniciar davant la Porta Santa de la Catedral amb unes paraules del delegat diocesà de Litúrgia, Mn. Rafael Serra, el qual va expressar l’agraïment pels dons rebuts durant aquest Any Sant. «Avui en comunió amb les esglésies locals del món agraïm al papa Francesc aquest Jubileu, que les gràcies rebudes ens santifiquin, facin créixer el Regne de Déu a la terra i portin la pau al món», va dir. Seguidament, sota l’atenta mirada dels nombrosos preveres i fidels allí congregats, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va procedir al tancament de la Porta Santa de la Catedral com a símbol de la clausura d’aquest Jubileu i es va entonar l’himne d’aquest Any Sant Misericordes sicut Pater. El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral van sostenir els cants de la celebració acompanyats de l’orgue.

L’arquebisbe de Tarragona, en la seva homilia, va agrair les nombroses iniciatives que s’han fet a la nostra arxidiòcesi per a celebrar el Jubileu. «De manera particular, a més del Capítol d’aquesta Catedral, dono les gràcies als santuaris de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus, de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri i la de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc que han acollit tants pelegrins.» I va afegir: «Avui hem tancat simbòlicament el Jubileu però n es tancarà mai la porta de la misericòrdia de Déu, que romandrà oberta com una font que brolla incessant i inexhaurible del cor obert de Crist». També es va plantejar una qüestió clau: «“I després del Jubileu, què hem de fer?” No podem fer altra cosa que viure’l, que se’ns posi més i més dins del cor. […] Que la misericòrdia de Déu que hem celebrat en aquet Jubileu ens preservi de viure desvagats. Els cristians tenim molta feina a fer, molt a testimoniar».

Un cop finalitzada la celebració, i coincidint amb la clausura de la Novena amb motiu de la Festa de la Mare de Déu del Claustre, es va traslladar en processó la imatge de la Mare de Déu, situada al presbiteri de la Catedral, a la seva capella claustral.

Un Jubileu extraordinari

El papa Francesc convocava oficialment el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia el dissabte dia 11 d’abril de 2015, vigília del II Diumenge de Pasqua, amb la publicació de la butlla Misericordiæ vultus. A Tarragona, el diumenge dia 13 de desembre de 2015 centenars de persones es van congregar a la Catedral per a participar en la solemne obertura de l’Any Sant a l’arxidiòcesi presidida pel Sr. Arquebisbe juntament amb totes les diòcesis d’arreu del món, moment en què es va procedir a l’obertura de la Porta Santa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categorizar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.