[:ca]Predicació quaresmal del Sr. Arquebisbe sobre «Les paràboles de la Misericòrdia»[:es]Predicación cuaresmal del Sr. Arzobispo sobre «Las parábolas de la Misericordia»[:]

[:ca]

Mons. Jaume Pujol va predicar el dilluns, dia 15 de febrer, la primera conferència quaresmal organitzada per l’arxiprestat de Tarragona Centre amb el tema «Les paràboles de la misericòrdia», a l’església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona.

La predicació va anar precedida per un moment de pregària entonant l’himne d’aquest Any Sant, Misericordes Sicut Pater, i una breu introducció a càrrec del rector de la Parròquia, Mn. Josep Ribot, sobre la Quaresma i la butlla «El Rostre de la Misericòrdia» del Papa Francesc.

El Sr. Arquebisbe, en la seva predica, va glossar les tres paràboles de la misericòrdia recollides únicament per l’evangelista sant Lluc com són l’ovella perduda, la dracma –moneda– perduda i la paràbola del fill pròdig. «En totes tres la misericòrdia va acompanyada per una manifestació d’alegria per a recuperar el que s’havia perdut», va dir el Sr. Arquebisbe, el qual va anar analitzant els detalls que sovint passen desapercebuts en llegir aquestes paràboles. Mons. Jaume Pujol va centrar-se vastament en la paràbola del fill pròdig, també anomenada dels dos fills o del pare misericordiós. «Hem de reflexionar amb quins de les tres figures ens identifiquem», va dir. «Com ha dit moltes vegades el Papa Francesc, Déu perdona abans que nosaltres li demanem perdó. L’actitud del pare amb el fill petit, que ha portat una vida dissoluta, ho exemplifica prou bé», va subratllar. Finalment, va apuntar que «l’amor sobrepassa la justícia perquè l’amor és generositat.»

 

[:es]

Mons. Jaume Pujol predicó el lunes, día 15 de febrero, la primera conferencia cuaresmal organizada por el arciprestazgo de Tarragona Centro con el tema «Las parábolas de la misericordia», en la iglesia parroquial de San Francisco de Asís de Tarragona.

La predicación fue precedida por un momento de oración entonando el himno de este Año Santo, Misericordias Sicut Pater, y una breve introducción a cargo del rector de la Parroquia, Mn. Josep Ribot, sobre la Cuaresma y la bula «El Rostro de la Misericordia» del Papa Francisco.

El Sr. Arzobispo, en su predica, glosó las tres parábolas de la misericordia recogidas únicamente por el evangelista san Lucas como son la oveja perdida, el dracma -moneda- perdida y la parábola del hijo pródigo. «En las tres la misericordia va acompañada por una manifestación de alegría para recuperar lo que se había perdido», dijo el Sr. Arzobispo, el cual fue analizando los detalles que a menudo pasan desapercibidos al leer estas parábolas. Mons. Jaume Pujol centrarse vastamente en la parábola del hijo pródigo, también llamada de los dos hijos o del padre misericordioso. «Debemos reflexionar con qué de las tres figuras nos identificamos», dijo. «Como ha dicho muchas veces el Papa Francisco, Dios perdona antes que nosotros le pedimos perdón. La actitud del padre con el hijo pequeño, que ha llevado una vida disoluta, lo ejemplifica bastante bien», subrayó. Finalmente, apuntó que «el amor sobrepasa la justicia porque el amor es generosidad.»

[:]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.