Predicació quaresmal del Sr. Arquebisbe sobre «Les paràboles de la Misericòrdia»

Mons. Jaume Pujol va predicar el dilluns, dia 15 de febrer, la primera conferència quaresmal organitzada per l’arxiprestat de Tarragona Centre amb el tema «Les paràboles de la misericòrdia», a l’església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona.

La predicació va anar precedida per un moment de pregària entonant l’himne d’aquest Any Sant, Misericordes Sicut Pater, i una breu introducció a càrrec del rector de la Parròquia, Mn. Josep Ribot, sobre la Quaresma i la butlla «El Rostre de la Misericòrdia» del Papa Francesc.

El Sr. Arquebisbe, en la seva predica, va glossar les tres paràboles de la misericòrdia recollides únicament per l’evangelista sant Lluc com són l’ovella perduda, la dracma –moneda– perduda i la paràbola del fill pròdig. «En totes tres la misericòrdia va acompanyada per una manifestació d’alegria per a recuperar el que s’havia perdut», va dir el Sr. Arquebisbe, el qual va anar analitzant els detalls que sovint passen desapercebuts en llegir aquestes paràboles. Mons. Jaume Pujol va centrar-se vastament en la paràbola del fill pròdig, també anomenada dels dos fills o del pare misericordiós. «Hem de reflexionar amb quins de les tres figures ens identifiquem», va dir. «Com ha dit moltes vegades el Papa Francesc, Déu perdona abans que nosaltres li demanem perdó. L’actitud del pare amb el fill petit, que ha portat una vida dissoluta, ho exemplifica prou bé», va subratllar. Finalment, va apuntar que «l’amor sobrepassa la justícia perquè l’amor és generositat.»

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.