L’arxiprestat del Baix Camp celebra a Reus el Jubileu de l’Any Sant de la Misericòrdia

El diumenge, dia 16 d’octubre, a la tarda, les parròquies de l’arxiprestat del Baix Camp van participar en el Jubileu de l’Any Sant de la Misericòrdia a Reus.

El Jubileu va començar a l’església del Monestir de Santa Clara de Reus on la germana abadessa, Núria Viñas, va impartir una xerrada sobre Déu com a font de misericòrdia i amor.  «Jesús ens anima a trobar-nos amb el Pare, vol que en l’estona de pregària ens adrecem a Ell sabent que ens estima, ens acull, ens valora, ens defensa i ens mira amb misericòrdia. […] El gran desig de Jesús és que descobrim vivencialment com és el Pare, que el coneguem una mica més, que ens endinsem en el seu amor i tendresa», va dir. «Amb la nostra pregària i entrega, els qui hem estat cridats a la vida contemplativa, també contribuïm a què la Font de misericòrdia i amor brolli sobre les persones que pateixen per diferents causes. No hi arriben les nostres mans però la nostra entrega, unida a Jesucrist, es “converteix” en amor, comprensió i perdó», va afegir.

Seguidament, en processó i encapçalats per la creu d’aquest Any Jubilar, s’han dirigit fins el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. Allí han celebrat el sagrament de la reconciliació i l’eucaristia, presidida pel Sr. Arquebisbe i concelebrada per Mn. Joan Àguila, arxiprest, i tots els preveres de l’arxiprestat del Baix Camp. En la seva homilia, Mons. Jaume Pujol, ha recordat que «creure és fonamentalment viure de l’amor i en l’amor de Déu. Aquesta és la fe autèntica que ens porta a realitzar les obres pròpies de la misericòrdia en la nostra vida de cada dia, atents a les necessitats del proïsme.» Finalment va cloure les seves paraules desitjant a tots els presents que la gràcia del Jubileu entrés en els seus cors i en les seves famílies, parròquies i comunitats.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.