[:ca]L’arxiprestat de Tarragona Centre rep el Jubileu de l’Any Sant de la Misericòrdia a Reus[:es]Tarragona Centro recibe el Jubileo del Año Santo en Reus[:]

[:ca]Més d’un centenar de persones de les parròquies de l’arxiprestat de Tarragona Centre van participar el dissabte dia 29 d’octubre en aquesta jornada jubilar.

El Col·legi La Salle de Reus va ser el punt d’inici de la jornada amb la benvinguda per part de l’arxiprest de Tarragona Centre, Mn. Josep Masdéu, i del germà Xavier Fortuny, superior de la comunitat a l’escola. Al teatre de l’escola Mn. Josep Maria Gavaldà, rector de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Reus, va impartir una conferència sobre el tema «Misericordiosos com el Pare». A partir de cites bíbliques, paràboles i imatges, Mn. Gavaldà va explicar el sentit més profund que comprèn el concepte de la misericòrdia de Déu i com aquest afecta a la nostra vida. «Tots experimentem la misericòrdia de Déu quan demanem perdó per les nostres misèries però estem disposats a viure-la envers els pecadors? […] Ser misericordiosos amb els qui ho necessiten és una cosa però ser-ho amb aquells que ens han ofès, és una altra. Això ja ens costa més», va dir. «Amb raó sant Tomàs d’Aquino afirmava que el perdó als enemics pertany a la perfecció de la caritat». Mn. Josep M. Gavaldà també va destacar la importància de l’opció preferencial per als pobres tal i com apunta el papa Francesc.

Seguidament, en sentit de pelegrinatge, es van dirigir al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus on els va acollir Mn. Estanislau Figuerola, diaca i coordinador d’aquest Any Jubilar a l’arxiprestat de Reus. Els pelegrins va creuar la Porta Santa del Santuari fent la professió de fe i es van preparar per a rebre el sagrament de la reconciliació. La celebració de l’eucaristia va ser presidida pel vicari episcopal de Tarragona, Mn. Jordi Figueras, qui en l’homilia va posar de relleu la figura de Maria en el passatge de l’evangeli de les noces de Canà. «Maria ens ajuda a viure el jubileu i ens hi esperona especialment per la seva actitud observadora, imploradora i que fa comprometre. […] Tornarem al nostre arxiprestat i haurem après una mica més del compromís, el comprometre que comença per les coses petites: la mateixa família, i als qui tenim més a prop, amb els qui compartim el treball i el lleure, l’estudi i la vida de parròquia. Sabem que de cada compromís traurem una vivència de fe perquè Jesús hi haurà intervingut». Mn. Joan Antoni Cedó, prior-arxiprest de Reus, va concelebrar l’eucaristia, juntament amb els preveres de l’arxiprestat de Tarragona Centre, i va adreçar unes paraules finals en acabar la missa.

La col·lecta de l’eucaristia va ser destinada al projecte diocesà Llar Natalis que acull mares gestants en risc d’exclusió social i amb el perill de veure’s abocades a interrompre la gestació.

Després del dinar de germanor, a la capella del Col·legi La Salle, Mn. Joan Àguila va oferir un breu recital amb cants escaients en aquest Any Sant de la Misericòrdia.

[:es]Más de un centenar de personas de las parroquias del arciprestazgo de Tarragona Centro participaron el sábado día 29 de octubre en esta jornada jubilar.

El Colegio La Salle de Reus fue el punto de inicio de la jornada con la bienvenida por parte del arcipreste Tarragona Centro, Mn. Josep Masdéu, y del hermano Xavier Fortuny, superior de la comunidad a la escuela. En el teatro de la escuela Mn. Josep Maria Gavaldà, rector de la Parroquia de San Francisco de Asís de Reus, impartió una conferencia sobre el tema «misericordiosos como el Padre». A partir de citas bíblicas, parábolas e imágenes, Mn. Gavaldà explicó el sentido más profundo que comprende el concepto de la misericordia de Dios y como éste afecta a nuestra vida. «Todos experimentamos la misericordia de Dios cuando pedimos perdón por nuestras miserias pero estamos dispuestos a vivirla hacia los pecadores? […] Ser misericordiosos con los que lo necesitan es algo pero serlo con aquellos que nos han ofendido, es otra. Esto ya nos cuesta más “, dijo. «Con razón Santo Tomás de Aquino afirmaba que el perdón a los enemigos pertenece a la perfección de la caridad». Mn. Josep M. Gavaldà también destacó la importancia de la opción preferencial por los pobres tal y como apunta el Papa Francisco.

Seguidamente, en sentido de peregrinación, se dirigieron al Santuario de la Virgen de Misericordia de Reus donde los acogió Mn. Estanislau Figuerola, diácono y coordinador de este Año Jubilar en el arciprestazgo de Reus. Los peregrinos cruzó la Puerta Santa del Santuario haciendo la profesión de fe y se prepararon para recibir el sacramento de la reconciliación. La celebración de la eucaristía fue presidida por el vicario episcopal de Tarragona, Mn. Jordi Figueras, quien en la homilía puso de relieve la figura de María en el pasaje del evangelio de las bodas de Caná. «María nos ayuda a vivir el jubileo y nos anima especialmente por su actitud observadora, imploradora y que hace comprometer. […] Volveremos a nuestro arciprestazgo y habremos aprendido algo más del compromiso, el comprometer que empieza por las cosas pequeñas: la misma familia, y los que tenemos más cerca, con los que compartimos el trabajo y el ocio, el estudio y la vida de parroquia. Sabemos que de cada compromiso sacaremos una vivencia de fe porque Jesús habrá intervenido ». Mn. Joan Antoni Cedó, prior-arcipreste de Reus, concelebró la eucaristía, junto con los sacerdotes del arciprestazgo de Tarragona Centro, y dirigió unas palabras finales al terminar la misa.

La colecta de la eucaristía fue destinada al proyecto diocesano Hogar Natalis que acoge madres gestantes en riesgo de exclusión social y con el peligro de verse abocadas a interrumpir la gestación.

Después de la comida, en la capilla del Colegio La Salle, Mn. Joan Águila ofreció un breve recital con cantos apropiados en este Año Santo de la Misericordia.

[:]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.