L’arxiprestat de Tarragona Centre rep el Jubileu de l’Any Sant de la Misericòrdia a Reus

Més d’un centenar de persones de les parròquies de l’arxiprestat de Tarragona Centre van participar el dissabte dia 29 d’octubre en aquesta jornada jubilar.

El Col·legi La Salle de Reus va ser el punt d’inici de la jornada amb la benvinguda per part de l’arxiprest de Tarragona Centre, Mn. Josep Masdéu, i del germà Xavier Fortuny, superior de la comunitat a l’escola. Al teatre de l’escola Mn. Josep Maria Gavaldà, rector de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Reus, va impartir una conferència sobre el tema «Misericordiosos com el Pare». A partir de cites bíbliques, paràboles i imatges, Mn. Gavaldà va explicar el sentit més profund que comprèn el concepte de la misericòrdia de Déu i com aquest afecta a la nostra vida. «Tots experimentem la misericòrdia de Déu quan demanem perdó per les nostres misèries però estem disposats a viure-la envers els pecadors? […] Ser misericordiosos amb els qui ho necessiten és una cosa però ser-ho amb aquells que ens han ofès, és una altra. Això ja ens costa més», va dir. «Amb raó sant Tomàs d’Aquino afirmava que el perdó als enemics pertany a la perfecció de la caritat». Mn. Josep M. Gavaldà també va destacar la importància de l’opció preferencial per als pobres tal i com apunta el papa Francesc.

Seguidament, en sentit de pelegrinatge, es van dirigir al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus on els va acollir Mn. Estanislau Figuerola, diaca i coordinador d’aquest Any Jubilar a l’arxiprestat de Reus. Els pelegrins va creuar la Porta Santa del Santuari fent la professió de fe i es van preparar per a rebre el sagrament de la reconciliació. La celebració de l’eucaristia va ser presidida pel vicari episcopal de Tarragona, Mn. Jordi Figueras, qui en l’homilia va posar de relleu la figura de Maria en el passatge de l’evangeli de les noces de Canà. «Maria ens ajuda a viure el jubileu i ens hi esperona especialment per la seva actitud observadora, imploradora i que fa comprometre. […] Tornarem al nostre arxiprestat i haurem après una mica més del compromís, el comprometre que comença per les coses petites: la mateixa família, i als qui tenim més a prop, amb els qui compartim el treball i el lleure, l’estudi i la vida de parròquia. Sabem que de cada compromís traurem una vivència de fe perquè Jesús hi haurà intervingut». Mn. Joan Antoni Cedó, prior-arxiprest de Reus, va concelebrar l’eucaristia, juntament amb els preveres de l’arxiprestat de Tarragona Centre, i va adreçar unes paraules finals en acabar la missa.

La col·lecta de l’eucaristia va ser destinada al projecte diocesà Llar Natalis que acull mares gestants en risc d’exclusió social i amb el perill de veure’s abocades a interrompre la gestació.

Després del dinar de germanor, a la capella del Col·legi La Salle, Mn. Joan Àguila va oferir un breu recital amb cants escaients en aquest Any Sant de la Misericòrdia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categorizar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.