«La família, llar de la misericòrdia», tema de les Jornades de formació de catequistes de Tarragona Centre i Perifèria

La formació, que aquest any ha arribat a la XXVI edició, va tenir lloc del 26 al 28 de gener a la Parròquia de Sant Pau de Tarragona, en horari de matí i tarda.

La primera sessió amb el tema «La família i la sessió de catequesi» va anar a càrrec de Mn. F. Xavier Morell i Rom, delegat diocesà de Catequesi i Catecumenat, el qual va glossar què és la catequesi i les diferents maneres com la família s’hi veu implicada: en el catecisme «Jesús és el Senyor», en una escena bíblica, en la mirada positiva que l’Església fa de la realitat i la relació que existeix entre la família i la catequesi en l’educació de la fe. També va tractar quins són els objectius del treball pastoral amb els pares.

L’endemà, dimecres dia 27, va ser el torn de Mn. Joaquim Claver i Caselles, amb el tema «L’església, família enmig del món.» Mn. Claver va emmarcar la seva intervenció en la celebració de l’Any Sant de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc i en el 50è aniversari del Concili Vaticà II considerant la cronologia dels fets del Concili i els documents promulgats —constitucions, decrets i declaracions—. També va esmentar els Sínodes ordinari i extraordinaris celebrats a Roma sobre la família, considerant les catequesis del Papa i els trets que identifiquen la família en «La joia de l’Evangeli.»

El darrer dia, el Sr. Marcel Pallejà Blay, va parlar de la família cristiana com a vivència de l’amor de Déu. Pallejà es va centrar en tres particularitats: La família cristiana com a Església domèstica, la gratuïtat, l’educació en la fe i l’evangelització en la família cristiana i la família cristiana segons el Papa Francesc. Finalment, va exposar com compartir l’experiència de la família en l’acompanyament dels nuvis i la importància de posar Jesús en el centre de la vida familiar.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.