[:ca]Els joves participen en la vetlla de pregària de final de curs al Santuari de Misericòrdia de Reus[:es]Los jóvenes participan en la vigilia de oración de fin de curso en el Santuario de Misericordia de Reus[:]

[:ca]

Els joves de l’arxidiòcesi es van trobar el divendres dia 3 de juny al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus, lloc jubilar en aquest Any Sant, en la vetlla de pregària de final de curs i d’acció de gràcies organitzada per la Delegació diocesana de pastoral de joventut. La pregària va ser presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, el qual va encoratjar els joves a prosseguir en el camí de la fe i a facilitar la trobada amb Déu.

La vetlla va girar entorn de la paràbola de la dracma —moneda— perduda (cf. Lc 15,8-10) com allò insignificant que és cercat amb constància i que retorna l’alegria a qui ho cerca. «La moneda petita també pot significar cadascun de nosaltres. Nosaltres simplement som un més en el grup, a la parròquia, a l’Església… però plegats formem el gran tresor de la comunitat. Cada persona que tenim al costat és un autèntic tresor que Déu ha posat al nostre costat i que hem d’agrair, perquè ells ens ajuden a viure la fe i a créixer com a persones», va dir Mn. Josep Mateu, delegat diocesà.

Com a moment previ els joves van participar en una dinàmica per grups on se’ls van lliurar unes monedes per a escriure en el seu revers una acció de gràcies personal per alguna activitat viscuda durant el curs, tant a nivell parroquial, arxiprestal o diocesà. Seguidament, a l’interior del Santuari, es va iniciar l’estona de pregària en la qual es va agrair tot el viscut al llarg del curs pastoral, com ara les formacions, vetlles, pregàries, trobades, convivències, accions de voluntariat o pelegrinatges.

Abans d’acabar la vetlla es van encomanar i presentar les activitats organitzades per a aquest estiu, com les convivències a Mallorca, del 5 al 9 de juliol, en aquest Any Llull; el pelegrinatge a la Jornada Mundial de la Joventut del 23 de juliol al 2 d’agost i, finalment, l’estada a la comunitat ecumènica de Taizé, del 13 al 21 d’agost. La pregària es va cloure amb la veneració a la Mare de Déu.

Seguidament, a l’esplanada del Santuari, hi va haver el sopar i una estona d’animació.

[:es]

Los jóvenes de la archidiócesis se encontraron el viernes día 3 de junio en el Santuario de la Virgen de Misericordia de Reus, lugar jubilarse en este Año Santo, en la vigilia de oración de fin de curso y de acción de gracias organizada por la Delegación diocesana de pastoral de juventud. La oración fue presidida por el Sr. Arzobispo, Mons. Jaume Pujol, que alentó a los jóvenes a proseguir en el camino de la fe y facilitar el encuentro con Dios.

La vela giró en torno a la parábola del dracma -moneda- perdido (Lc 15,8-10) como lo insignificante que es buscado con constancia y que devuelve la alegría a quien lo busca. «La moneda pequeña también puede significar cada uno de nosotros. Nosotros simplemente somos uno más en el grupo, en la parroquia, en la Iglesia … pero juntos formamos el gran tesoro de la comunidad. Cada persona que tenemos al lado es un auténtico tesoro que Dios ha puesto a nuestro lado y que tenemos que agradecer, porque ellos nos ayudan a vivir la fe y crecer como personas », dijo Mn. Josep Mateu, delegado diocesano.

Como momento previo los jóvenes participaron en una dinámica por grupos donde se les entregaron unas monedas para escribir en su reverso una acción de gracias personal para alguna actividad vivida durante el curso, tanto a nivel parroquial, arciprestal o diocesano. Seguidamente, en el interior del Santuario, se inició el rato de oración en la que se agradeció todo lo vivido a lo largo del curso pastoral, como las formaciones, vigilias, oraciones, encuentros, convivencias, acciones de voluntariado o peregrinaciones .

Antes de acabar la vela se contagiaron y presentar las actividades organizadas para este verano, como las convivencias en Mallorca, del 5 al 9 de julio, en este Año Llull; la peregrinación a la Jornada Mundial de la Juventud del 23 de julio al 2 de agosto y, finalmente, la estancia en la comunidad ecuménica de Taizé, del 13 al 21 de agosto. La oración se cerró con la veneración a la Virgen.

Seguidamente, en la explanada del Santuario, fue la cena y la animación.

[:]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.