[:ca]Els catequistes de l’arxidiòcesi renoven el seu compromís en el servei amb els infants, adolescents, joves i adults[:es]Los catequistas de la arxidiócesis renuevan su compromiso en el servicio con los niños, adolescentes, jóvenes y adultos [:]

[:ca]

Aquest any la celebració d’enviament dels catequistes es va celebrar a Reus, el diumenge dia 30 d’octubre, en l’escaiença de l’Any Sant de la Misericòrdia.

Convocats per la Delegació diocesana de Catequesi i Catecumenat els catequistes es van congregar a la capella del Col·legi la Salle de Reus on Mn. Josep Mateu, missioner de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi, va oferir-los cinc propostes que defineixen el «catequista de la misericòrdia». «Com podríem transmetre allò que no coneixem? Només podem donar allò que posseïm, que tenim, que hem rebut. El catequista no pot transmetre a Déu si primer no s’omple d’Ell», va subratllar. Mn. Mateu va apuntar que el catequista de la misericòrdia ha d’anunciar a Jesús a través del seu testimoni, fer-ho amb alegria, obertura i proximitat i tenir el cor obert i receptiu.

Seguidament van iniciar el pelegrinatge fins el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. El camí va anar acompanyat de la pregària a través dels salms, textos bíblics i reflexions. El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, els va acollir a la Porta Santa del Santuari i va presidir l’eucaristia concelebrada pel delegat de Catequesi i Catecumenat, Mn. F. Xavier Morell i el capellà del Santuari, Mn. Creu Saiz, entre d’altres preveres de l’arxidiòcesi. El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va fer menció de les paraules del papa Francesc en el Jubileu dels catequistes a Roma. Com deia el Sant Pare «al Déu-amor se l’anuncia estimant, no a força de convèncer ni imposant la veritat. […] El missatge arriba a través del testimoni senzill i veraç, amb l’escolta i acollida, amb l’alegria que es difon.»

Abans de cloure la celebració, hi va haver l’enviament dels catequistes per part del Sr. Arquebisbe. Els catequistes van renovar el seu compromís de ser enviats com a portadors de la bona nova en el si de la comunitat cristiana, en el servei de la catequesi d’infants, adolescents, joves i adults.

[:es]

Este año la celebración de envío de los catequistas se celebró en Reus, el domingo día 30 de octubre, en el escaiença del Año Santo de la Misericordia.

Convocados por la Delegación diocesana de Catequesis y Catecumenado los catequistas se congregaron en la capilla del Colegio la Salle de Reus donde Mn. Josep Mateu, misionero de la Misericordia en la archidiócesis, ofreció los mismos cinco propuestas que definen el «catequista de la misericordia». «Cómo podríamos transmitir lo que no conocemos? Sólo podemos dar lo que poseemos, que tenemos, que hemos recibido. El catequista no puede transmitir a Dios si primero no se llena de Él», subrayó. Mn. Mateo apuntó que el catequista de la misericordia debe anunciar a Jesús a través de su testimonio, hacerlo con alegría, apertura y proximidad y tener el corazón abierto y receptivo.

Seguidamente iniciaron la peregrinación hasta el Santuario de la Virgen de Misericordia de Reus. El camino fue acompañado de la oración a través de los salmos, textos bíblicos y reflexiones. El Sr. Arzobispo, Mons. Jaume Pujol, los acogió a la Puerta Santa del Santuario y presidió la eucaristía concelebrada por el delegado de Catequesis y Catecumenado, Mn. F. Xavier Morell y el cura del Santuario, Mn. Cruz Saiz, entre otros sacerdotes de la archidiócesis. El Sr. Arzobispo, en su homilía, hizo mención de las palabras del papa Francisco en el Jubileo de los catequistas en Roma. Como decía el Papa «al Dios-amor se la anuncia estimando, no a base de convencer ni imponiendo la verdad. […] El mensaje llega a través del testimonio sencillo y veraz, con la escucha y acogida, con la alegría que se difunde.»

Antes de concluir la celebración, hubo el envío de los catequistas por parte del Sr. Arzobispo. Los catequistas renovaron su compromiso de ser enviados como portadores de la buena nueva en el seno de la comunidad cristiana, en el servicio de la catequesis de niños, adolescentes, jóvenes y adultos.

[:]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.