Els catequistes de l’arxidiòcesi renoven el seu compromís en el servei amb els infants, adolescents, joves i adults

Aquest any la celebració d’enviament dels catequistes es va celebrar a Reus, el diumenge dia 30 d’octubre, en l’escaiença de l’Any Sant de la Misericòrdia.

Convocats per la Delegació diocesana de Catequesi i Catecumenat els catequistes es van congregar a la capella del Col·legi la Salle de Reus on Mn. Josep Mateu, missioner de la Misericòrdia a l’arxidiòcesi, va oferir-los cinc propostes que defineixen el «catequista de la misericòrdia». «Com podríem transmetre allò que no coneixem? Només podem donar allò que posseïm, que tenim, que hem rebut. El catequista no pot transmetre a Déu si primer no s’omple d’Ell», va subratllar. Mn. Mateu va apuntar que el catequista de la misericòrdia ha d’anunciar a Jesús a través del seu testimoni, fer-ho amb alegria, obertura i proximitat i tenir el cor obert i receptiu.

Seguidament van iniciar el pelegrinatge fins el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. El camí va anar acompanyat de la pregària a través dels salms, textos bíblics i reflexions. El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, els va acollir a la Porta Santa del Santuari i va presidir l’eucaristia concelebrada pel delegat de Catequesi i Catecumenat, Mn. F. Xavier Morell i el capellà del Santuari, Mn. Creu Saiz, entre d’altres preveres de l’arxidiòcesi. El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va fer menció de les paraules del papa Francesc en el Jubileu dels catequistes a Roma. Com deia el Sant Pare «al Déu-amor se l’anuncia estimant, no a força de convèncer ni imposant la veritat. […] El missatge arriba a través del testimoni senzill i veraç, amb l’escolta i acollida, amb l’alegria que es difon.»

Abans de cloure la celebració, hi va haver l’enviament dels catequistes per part del Sr. Arquebisbe. Els catequistes van renovar el seu compromís de ser enviats com a portadors de la bona nova en el si de la comunitat cristiana, en el servei de la catequesi d’infants, adolescents, joves i adults.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categorizar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.