L’art, un mitjà per a l’evangelització

La Dra. Rosa Ribas, secretària i professora de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes, va pronunciar una conferència el dijous, dia 17 de març, al Centre Tarraconense El Seminari, amb el títol «La misericòrdia en l’art.» La Dra. Ribas va dedicar la seva tesi doctoral a l’estudi de la façana de la Passió del temple de La Sagrada Família de Barcelona.

En l’acte, organitzat per l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF), Ribas va oferir claus per ajudar a interpretar l’art des d’una mirada cristiana. «Avui dia són moltes les esglésies, museus i obres d’art que tenim a l’abast i que reflecteixen Jesús com a rostre de la misericòrdia del Pare, només cal saber interpretar-les.»

La Dra. Rosa Ribas va mostrar diverses imatges de retaules, claus de volta, imatges de la Mare de Déu i façanes de diversos indrets i països on és present la misericòrdia a través de les obres corporals i espirituals com ara obres com «El Bon Samarità» d’Eugène Delacroix (1849) o la interpretació que va fer Van Gogh, la icona de la Misericòrdia en el 75è aniversari de la comunitat de Taizé, «La vocació de Sant Mateu» de Caravaggio (1600), la coneguda obra «El fill pròdig» de Rembrandt (1665) o el logotip de l’Any Sant de la Misericòrdia, obra del jesuïta P. Rupnik.

 ArtMisericordia_005

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.