[:ca]L’art, un mitjà per a l’evangelització[:es]El arte, un medio para la evangelización[:]

[:ca]

La Dra. Rosa Ribas, secretària i professora de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes, va pronunciar una conferència el dijous, dia 17 de març, al Centre Tarraconense El Seminari, amb el títol «La misericòrdia en l’art.» La Dra. Ribas va dedicar la seva tesi doctoral a l’estudi de la façana de la Passió del temple de La Sagrada Família de Barcelona.

En l’acte, organitzat per l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF), Ribas va oferir claus per ajudar a interpretar l’art des d’una mirada cristiana. «Avui dia són moltes les esglésies, museus i obres d’art que tenim a l’abast i que reflecteixen Jesús com a rostre de la misericòrdia del Pare, només cal saber interpretar-les.»

La Dra. Rosa Ribas va mostrar diverses imatges de retaules, claus de volta, imatges de la Mare de Déu i façanes de diversos indrets i països on és present la misericòrdia a través de les obres corporals i espirituals com ara obres com «El Bon Samarità» d’Eugène Delacroix (1849) o la interpretació que va fer Van Gogh, la icona de la Misericòrdia en el 75è aniversari de la comunitat de Taizé, «La vocació de Sant Mateu» de Caravaggio (1600), la coneguda obra «El fill pròdig» de Rembrandt (1665) o el logotip de l’Any Sant de la Misericòrdia, obra del jesuïta P. Rupnik.

 ArtMisericordia_005

[:es]

La Dra. Rosa Ribas, secretaria y profesora de la Facultad Antoni Gaudí de Historia de la Iglesia, Arqueología y Artes Cristianas, pronunció una conferencia el jueves, día 17 de marzo, en el Centro Tarraconense El Seminario, con el título «La misericordia en el arte». La Dra. Ribas dedicó su tesis doctoral al estudio de la fachada de la Pasión del templo de La Sagrada Familia de Barcelona.

En el acto, organizado por el Instituto Superior de Ciencias Religiosas San Fructuoso (INSAF), Ribas ofreció claves para ayudar a interpretar el arte desde una mirada cristiana. «Hoy en día son muchas las iglesias, museos y obras de arte que tenemos al alcance y que reflejan Jesús como rostro de la misericordia del Padre, sólo hay que saber interpretarlas.»
La Dra. Rosa Ribas mostró varias imágenes de retablos, claves de bóveda, imágenes de la Virgen y fachadas de diversos lugares y países donde está presente la misericordia a través de las obras corporales y espirituales tales como obras como «El Buen Samaritano» de Eugène Delacroix (1849) o la interpretación que hizo Van Gogh, el icono de la Misericordia en el 75 aniversario de la comunidad de Taizé, «La vocación de San Mateo” de Caravaggio (1600), la conocida obra «El hijo pródigo» de Rembrandt (1665) o el logotipo del Año Santo de la Misericordia, obra del jesuita P. Rupnik.

ArtMisericordia_005

[:]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.